Политика приватности

Датум ступања на снагу: 8. јануар 2021
Датум ажурирања: 3. април 2021

Ко смо ми

Привредно друштво TechWebUX doo из Крагујевца ("TechWebUX" или "ми") усвојило је ову Политику приватности са циљем доказивања наше посвећености за заштиту ваше приватности. Наше веб место се налази на адреси https://www.techwebux.rs (на српском језику) и https://www.techwebux.com (на енглеском језику).

Уколико и поред чињеница изнетих у наставку Политике приватности имате икакве недоумице у погледу безбедности ваших података, можете нас контактирати писаним путем (редовном поштом) на адресу TechWebUX doo, Светогорска 9/40, 34110 Крагујевац, Србија. Такође нас можете контактирати електронском поштом на адресу info@techwebux.com.

Које личне податке сакупљамо

За разлику од већине других веб места, TechWebUX не користи формуларе за коментарисање, контактирање као ни достављање датотека, нити има угњежденог садржаја са других веб места, те нема могућности за прикупљање и складиштење личних података на самом веб месту. Такође на серверу на коме се налази наше веб место не чувају се никакви подаци посетилаца (веб место служи само за читање).

У свакодневном пословању ван веб места, а у циљу успостављања пословне сарадње, уз Вашу сагласност можемо прибавити податке за контакт, податке о пословању и друге информације о Вашој фирми усмено (лично), редовном и електронском поштом, телефоном, Вибером, Скајпом, Зумом, или другим безбедним видовима онлајн комуникације.

Колачићи

Посетом нашег веб места у вашем интернет прегледачу могу бити сачувани неки од следећи колачића трећих страна чије сервисе користимо за оптимизацију корисничког искуства на нашем веб месту:

  1. __cfduid, _cflb, _cf_bm, cf_ob_info и cf_use_ob - Колачићи сервиса Cloudflare који користимо у циљу боље контроле кеширања садржаја и заштиту нашег веб места од злонамерних напада (хакера и ботова). Више детаља о овим колачићима можете сазнати у званичном чланку Understanding the Cloudflare Cookies.
  2. _ga, _ga_<property-id>, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmv и __utmz - Колачићи сервиса Google Analytics који користимо за анализу посећености нашег веб места. Више о овим колачићима можете сазнати у званичном чланку Google Analytics Cookie Usage on Websites.

Аналитика

TechWebUX користи сервис Google Analytics за анализу посећености нашег веб места, а компанија Google помоћу прикупљених података прати и надгледа његово коришћење. Ови подаци се деле са другим Google сервисима. Google може да употреби прикупљене податке да прилагоди и персонализује рекламе сопствене рекламне мреже.

Можете да забраните праћење ваших активности на сервису Google Analytics тако што ћете инсталирати додатак за веб прегледач Google Analytics Opt-out Add-on (by Google). Овај додатак спречава Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, и dc.js) да дели информације о вашим активностима са сервисом Google Analytics.

За више информација о начинима управљања приватношћу од стране Гугла, посетите званичну Google веб страницу "Политика Приватности - Приватност и Услови"

Са киме делимо ваше податке и колико дуго чувамо ваше податке

На нашем веб месту и серверу где се оно налази не чувамо ваше податке, те не постоји могућност да икакве личне податке делимо са трећим лицима.

И поред тога, знајући да је за нас заштита приватности наших клијената и посетилаца веб места од изузетног значаја, комуникација између вашег интернет прегледача и нашег веб места врши се криптованом везом помоћу заштићеног HTTPS протокола.

Ваше информације за контактирање

TechWebUX не прикупља, не обрађује нити издвојено чува податке својих клијената или потенцијалних клијената. Изузетак су контакт подаци генерисани приликом уобичајене комуникације електронском поштом и другим онлајн сервисима које Ви иницирате.

Која права имате у односу на ваше податке

У било ком тренутку можете да захтевате од TechWebUX да обрише ваше податке коришћене за комуникацију и пружање услуга (пословну сарадњу).

Од овога су изузети подаци ван нашег веб места - књиговодствени подаци који су од административног, правног или безбедносног значаја и по закону Републике Србије морају да се чувају (понуде и предрачуни, уговори, издати и примљени рачуни, дописи и слично). Ови подаци су доступни само и једино овлашћеним лицима (државним органима).

Додатне информације

Како штитимо ваше податке

Наша рачунарска инфраструктура заштићена је од неовлашћеног приступа безбедним лозинкама, двостепеним системом идентификације, легалним софтвером, ажурним антивирусним програмима и ватреним зидом (енг. firewall), те одговорном и обазривом употребом безбедних онлајн сервиса.

Имајући у виду да не постоји ултимативно безбедан систем, остављамо клијентима да процене и донесу одлуку да ли ће осетљиве податке са нама делити електронским путем, или на неки други начин попут папирне поште, телефоном и слично (уколико клијент сматра да је јавна инфраструктура безбеднија од онлајн канала комуникације).

Које поступке примењујемо у случају цурења података

TechWebUX настоји да очува интегритет пословно-информационог система, укључујући и наше веб место.

Уколико и поред свих предузетих предострожности услед више силе или спољног упада ипак дође до компромитовања система, ви сте потпуно безбедни јер се на нашем веб месту не налазе сачувани подаци о вама.

Од којих трећих страна примамо податке

TechWebUX не користи податке прикупљене од стране трећих лица.

Послујући са пажњом доброг привредника изричито се противимо сваком виду спамерских "маркетиншких" тактика и нелегалне праксе. Уколико су нам потребни јавно објављени подаци (регистар АПР, Народна банка и слично) такве податке не чувамо нити употребљавамо за било коју другу намену осим оне за коју су нам били потребни (склапање уговора, плаћање рачуна и слично).

Промене ове политике

TechWebUX задржава право да без претходне најаве у било ком тренутку ажурира Политику приватности. Коришћењем нашег веб места сматра се да сте упознати са најновијим правилима о условима коришћења и политици приватности.